Find en gård

Åbent landbrug 17. september 2017

Pak madkurven
og tag børnene med!

Der er masser af aktiviteter både ude og inde, så husk gummistøvlerne. Alle gårde er åbne fra 10-16, og vores landmænd glæder sig til at vise gårdene frem. Vi ses!

Find en Arla-gård på kortet eller se andre gårde her

Freerslev Kotel

Oplev: Køer og kalve

  • Roskildevej 207
    Freerslev
    3330 Gørløse
  • Aktiviteter
    • Gå på opdagelse i stalden og læs på plakaterne om dagligdagen på gården
    • Kæl med alle køerne – store som små
    • Kravl op i de store maskiner eller traktorer
    • Tag med i marken med traktor og vogn. Hør om afgrøder og nyd naturen
    • Hils på kaninerne, hønsene og kattene
    • Få halm i håret på halmlegepladserne
    • Hoppekøer for de mindste på græsplænen
    • Børnene kan tage pedaltraktorkørekort
    • Lav en tegning fra dagen og få en gave med hjem
    • Vær med i gårdquizzen og vind præmier
    • Salg af kaffe/saft og hjemmebagt kage
    • Salg af grillpølser og burgere lavet af gårdens eget kød
    • Salg af smoothies lavet på friskmalket mælk og gårdens egne bær
    • Besøg gårdbutikken, som bugner af mørt kød, pølser og andre lokale lækkerier
    • Få smagsprøver fra Arla med hjem
    • Få et Arla-yverglas med hjem - så længes lager haves

Det lever vi af - det lever vi for

Vi, Inge og Erik passer driften af gården sammen med vores tre ansatte og med hjælp fra vores børn og et par vikarer. Erik startede i 1983 med mælkeproduktion på gården med 40 jerseykøer. I dag tæller besætningen 240 malkekøer. De leverer dagligt 5.000 kg mælk til Arla i Slagelse. Vores mælk bruges typisk til yoghurt og smør.

På de 210 hektar jord dyrker vi køernes grovfoder. Fodret er nøje tilpasset, så køerne får al den energi, de skal bruge for at producere hver 25 liter mælk pr. dag. Ko-foderet er en blanding af majs, græs, korn, raps, hø, halm, roepulp, vitaminer og mineraler.

Udover gårdarbejdet er undervisning og formidling en stor del af arbejdet på Freerslev Kotel. Fire dage om ugen hele året rundt tager Inge imod skolelever fra Nordsjælland og København i den indrettede skolestue, ligesom mange virksomheder og turister finder vej til gården for at høre om dansk mælkeproduktion.

At arbejde med at producere fødevarer i samspil med naturen og arbejdet med dyrene vil vi gerne udbrede.

Gårde